Mijn bestemming is niet altijd mijn doel

Als ik met de motor ga rijden, is mijn bestemming niet altijd mijn doel. Mijn doel is wat ik uit die rit wil halen. Soms is dat ontspanning, op een ander moment is het de stress van de dag achter me laten, soms is het mijn rijtechniek verbeteren of het ontdekken van nieuwe plekken en soms is dat effectief op bestemming X geraken.


Weet wat je wil bereiken

Afhankelijk van wat mijn doel is, ga ik de strategie die ik gebruik om dat doel te bereiken aanpassen.

  • Als ik wil ontspannen dan kies ik voor rustige, vlotte wegen, liefst langs het water.

  • Als ik de dag van me af wil zetten, dan ga ik voor een technisch parcours dat mijn volledige aandacht vraagt zodat ik aan niks anders meer denk.

  • Als ik wil oefenen op techniek ga ik naar de Ardennen of zoek ik een ander heuvelachtig parcours.

  • Als ik iets nieuws wil ontdekken, dan laat ik mijn gps een rondrit bepalen volgens een gekozen windrichting.

  • En als ik op een specifieke bestemming moet zijn, geef ik het juiste adres aan mijn gps.

Pas je strategie aan je doel aan.

Allemaal verschillende doelen en verschillende strategieën en toch is het allemaal motorrijden.

Met ondernemen is het net zo: je hebt verschillende doelen en je hebt verschillende strategieën die je helpen om die doelen te bereiken. En het ene kan niet zonder het andere. Zonder een helder doel voor ogen krijg je geen succesvolle strategie, en zonder een doordachte strategie blijven je doelen vaak onbereikbaar.

Of je nu met de motor rijdt of onderneemt, het gaat om weten wat je wil bereiken en kiezen voor de juiste weg om die doelen te bereiken. 🏍️


Weet jij wat je wil bereiken of kan je hier nog wat hulp bij gebruiken? Ik bekijk graag samen hoe we jouw doelen in kaart kunnen brengen tijdens een gratis gesprek.