Je hebt bezig zijn en bezig zijn

Hoor jij jezelf ook regelmatig "ja, maars…" uitspreken?

“Ja, maar het is toch belangrijk dat ik een facturatiesysteem heb”

“Ja, maar we moeten onze klantgegevens toch bijhouden in een CRM”

“Ja, maar ik moet toch mee zijn met Chat GPT”

“Ja, maar het is toch ook nodig om mijn aanbod uit te breiden”

Mij zal je niet horen zeggen dat die dingen niet belangrijk zijn, maar ik zal je wel vragen of die nu op dit moment het allerbelangrijkste zijn? Zijn de dingen die je doet relevant voor het behalen van jouw doel?


Waar focus jij op?

Als ondernemer moet je dagelijks beslissen waar je je tijd aan gaat besteden. Natuurlijk wil je die tijd zo nuttig en efficiënt mogelijk benutten. Maar al te vaak zie ik ondernemers focussen op wat er op dat moment actueel is. Ze gaan mee met de waan van de dag en verliezen hun doelen uit het oog.

Dit gebeurt vaak omdat ze niet weten waar ze naartoe moeten. Ze hebben geen heldere doelen of weten niet hoe ze die moeten bereiken. Ze werken hard en doen hun uiterste best, maar het lijkt soms alsof ze "zomaar wat" doen.


Bezig zijn met de juiste zaken

Bezig zijn en bezig zijn met de juiste zaken, zijn twee compleet verschillende dingen. Het hebben van concrete doelen en een strategie om die doelen te behalen zorgt voor rust en focus.

Want je weet wat je moet doen en als je het even niet weet kan je jezelf de vraag stellen: “brengt deze taak of activiteit mij dichter bij mijn doel?”

Ja? Go for it!

Nee? Skippen die handelen en focussen op wat je wél dichter brengt.

Heb je al concrete doelen gesteld en werk je eraan om ze te bereiken? Als je hulp nodig hebt, ben ik hier om te helpen.